|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
burda yararlı bir link ilgilenen arkadaşlara http://web.njit.edu/~cas1383/proj/main/
arkadaşlar bu konuyu gecen sene baska bir forumda okumuştum şimdi o forum kapalı pc'de kayıtlıydı paylaşmak istedim arkadaşın anlatımıyla dırekt aktarıyorum Kapi-icleriyle bi basliyalim... ilk önce kapilarin "cep" lerini söktüm, ve tahtadan (MDF-Tahta <-türkcesini bilmiyorum ne yazikki) halkalari yaptim, cebe delikleri actiktan sonra halkalari cebe vidaladim. ![]() ![]() sonra üzerine Jarse kumas gerdim ve alttan kiskac´larla tutturdum... ufak parcalar icin jarse kullaniyorum ama büyük parcalar icin Akustik-kece´si var kumastan daha kalin ve sonucta daha saglam oluyor. ![]() sonra halkalarin ic kimini kenetledim. sonradan deligi daha kolay acabilmek icin ![]() kullandigim Polyester ve Fiber-parcalari (1metre kare olarak satiliyor) Presto firmasindan, ama baskasi´da kullanilabilir. 100ml Polyestere 2mg sertelici karistirip 1´inci kat polyesteri üzerine firca ile sürülüyor. ![]() sonra ayni islem ikinci cep´le de yapilir. ve ikinci kat üzerine sürülür... islemlerin arasinda en az 30 dakikka ara birakilmalidir. ha, fircalari hemen Nitro-Boya-incelticisine koymayi unutmayin... ![]() simdi sira geldi ic kismina... fiber parcasindan ince parcalar kesip ic kisminda kumasin arkasina koyulup, polyesterle kumasin "üzerine" yapistirilir (bu islem 2 defa yapilir, kapi icleri icin yeterlidir). ![]() simdi tekrar dis kismina bir defa daha polyester sürüldükten sonra, bu islemler tamamlanmistir ![]() bu islemlerden sonra, zimpara islemine baslanabilir. zimpara´dan sonra Polyester-Macun´u üzerine ispatulayla sürülür. Tekrar zımpara ve boya ![]() KABIN YAPIMINA GECIYORUZ baslarin halkalari.... ![]() ilk önce alt konstrüksiyon´u yapildiktan sonra, Bass´larin halkalarini´da yerine yaptim... Bass´in kutusu yapildiktan sonra, yan taraflari yapilcak... ![]() ![]() bu seferki kullandigim kumas degil... lugatta "koyun postu" diye yaziyor , türkcesini bilmiyorum ama almancasi "Vlies"... belki bi isinize yarar. halkalardan geri kalan parcalari tekrar yerine koydum, yani oraya kadar polyester yapilcak. ![]() ilk polyesteri yaptildiktan sonraki hali... simdi (...arkasi acik) ic kisimdan Fiber parcalariyla polyester yapilcak (kuvvetlendirilcek) taaki yeterli kalinliga erisilinceye kadar... Woofer´in tanesi 15Kilo yaklasik 7 ile 9 milim arasi kalinlik yeterli olacaktir. bakalim... belki en fazla 12 milim kalinlik yaparim ama bence 9 milim tam yeterli. ic kismindan tam 7kat Fiber yaptim kimi yerlerini hatta 8kat, 10 ile 11 milimetre kalinliginda oldu... ![]() Tweeterlerin yerlerini de polyesterle yaptim... Aynalarin ic kismindaki Pilastik ücgen in icine ![]() Alıntıdır... |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|