Geri git   Abarth Turkey > Teknik Destek > Ses & Görüntü Sistemleri

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30. January 2009, 22:12   #1 (permalink)
Administrator

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 118
177 Mesajina 206 Tesekkür Aldi
Alican - MSN üzeri Mesaj gönder
Exclamation fiber'den tesisat nasıl yapılır (resimli anlatım)

burda yararlı bir link ilgilenen arkadaşlara http://web.njit.edu/~cas1383/proj/main/
arkadaşlar bu konuyu gecen sene baska bir forumda okumuştum şimdi o forum kapalı
pc'de kayıtlıydı paylaşmak istedim
arkadaşın anlatımıyla dırekt aktarıyorum

Kapi-icleriyle bi basliyalim...
ilk önce kapilarin "cep" lerini söktüm, ve tahtadan (MDF-Tahta <-türkcesini bilmiyorum ne yazikki) halkalari yaptim, cebe delikleri actiktan sonra halkalari cebe vidaladim.

sonra üzerine Jarse kumas gerdim ve alttan kiskac´larla tutturdum...
ufak parcalar icin jarse kullaniyorum ama büyük parcalar icin Akustik-kece´si var kumastan daha kalin ve sonucta daha saglam oluyor.

sonra halkalarin ic kimini kenetledim.
sonradan deligi daha kolay acabilmek icin

kullandigim Polyester ve Fiber-parcalari (1metre kare olarak satiliyor)
Presto firmasindan, ama baskasi´da kullanilabilir.
100ml Polyestere 2mg sertelici karistirip 1´inci kat polyesteri üzerine firca ile sürülüyor.

sonra ayni islem ikinci cep´le de yapilir.
ve ikinci kat üzerine sürülür... islemlerin arasinda en az 30 dakikka ara birakilmalidir.
ha, fircalari hemen Nitro-Boya-incelticisine koymayi unutmayin...

simdi sira geldi ic kismina...
fiber parcasindan ince parcalar kesip ic kisminda kumasin arkasina koyulup, polyesterle kumasin "üzerine" yapistirilir (bu islem 2 defa yapilir, kapi icleri icin yeterlidir).

simdi tekrar dis kismina bir defa daha polyester sürüldükten sonra, bu islemler tamamlanmistir

bu islemlerden sonra, zimpara islemine baslanabilir. zimpara´dan sonra Polyester-Macun´u üzerine ispatulayla sürülür.
Tekrar zımpara ve boya

KABIN YAPIMINA GECIYORUZ
baslarin halkalari....

ilk önce alt konstrüksiyon´u yapildiktan sonra, Bass´larin halkalarini´da yerine yaptim...

Bass´in kutusu yapildiktan sonra, yan taraflari yapilcak...

bu seferki kullandigim kumas degil...
lugatta "koyun postu" diye yaziyor , türkcesini bilmiyorum ama almancasi "Vlies"... belki bi isinize yarar.
halkalardan geri kalan parcalari tekrar yerine koydum, yani oraya kadar polyester yapilcak.

ilk polyesteri yaptildiktan sonraki hali...

simdi (...arkasi acik) ic kisimdan Fiber parcalariyla polyester yapilcak (kuvvetlendirilcek) taaki yeterli kalinliga erisilinceye kadar...
Woofer´in tanesi 15Kilo yaklasik 7 ile 9 milim arasi kalinlik yeterli olacaktir. bakalim... belki en fazla 12 milim kalinlik yaparim ama bence 9 milim tam yeterli.

ic kismindan tam 7kat Fiber yaptim kimi yerlerini hatta 8kat, 10 ile 11 milimetre kalinliginda oldu...

Tweeterlerin yerlerini de polyesterle yaptim... Aynalarin ic kismindaki Pilastik ücgen in icine

Alıntıdır...
Alican isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil