|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/satis.php
DEĞERLİ MODELCİ ARKADAŞLAR VE MODELCİLİĞE YENİ BAŞLAMAK İSTEYENLER: THK Genel Başkanlığı Türkkuşu Genel Müdürlüğü’ne bağlı 6 okuldan biri olan Modeluçak Okul Müdürlüğü; Başlangıç, tekamül,rehber öğretmen,hakem,model roket ve radyo kontrollü model uçak kursları açarak,yılda ortalama 2600 kursiyer yetiştirmekte,milli bayramlar,kurtuluş günleri vb. etkinliklerde yılda ortalama 40 değişik yerde gösteri uçuşları düzenlemekte,çeşitli okul havacılık kolları,kulüpler ve THK şube başkanlıklarına yıllık ortalama 26.000 adet modeluçak malzemesi sevk etmekte (bunlardan 14.000 adedi ücretsiz),THK’nın maddi imkanları elverdiği sürece serbest uçuş, modelroket ve bölgesel gökçen modeluçak yarışmaları düzenlemektedir. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra yapmamız gereken bir konu daha olduğunu düşündük! Türkiye’de radyokontrollü modeluçakçılığın geliştirilmesi , yaygınlaştırılması ve daha geniş kitlelere ulaştırılması için bir çalışma başlatmak. Bu nedenle; Radyo kontrollü modelcilikle ilgili malzemeleri, özellikle büyük iller dışındaki (Ankara, İstanbul, İzmir) kişilerin bulması, bulduğu takdirde malzemelerle ilgili teknik bilgilere ulaşabilme ve tedarik edinebilme problemleri olduğundan yola çıkarak, Aklımıza ilk gelen özellikle bir Trainer eğitim kiti üretmek oldu. fakat bu konu ile ilgili olarak yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda böyle bir girişimin ekonomik olarak yüksek maliyetli olması nedeni ile pek akılcı olmayacağı ortaya çıktı. Bu sonuçla birlikte bu tür malzemelerin yurt dışından ithal edilerek tüm kesimlere hitap edebilecek şekilde, ucuz ve kaliteli olarak ülkemizde satışının yapılmasına ve geçici bir süre bu faaliyetin denenmesine karar verildi. Yapılan araştırmalar sonucunda, 3 cins malzemenin ithalatını gerçekleştirmek üzere faaliyete geçtik. Bunlar: 1. R/C Patlar Motorlu Eğitim Modelleri ve Aksesuarları: Bu konuda, sport model diye tabir edilen modeller yerine 0.46 lık ve 0,60 lık eğitim kitleri ve aksesuarlarını Almanya’dan Jamara firmasından ithal ederek, bu işe yeni başlayacak ve bir motor sesi duymak isteyenlere hitap etmek, 2. Elektro Motorlu Park Flyer Modeller: Bu işe yeni başlayacak, bu işi çocuklara sevdirecek modellere ihtiyacımız vardı tabi ki bunlarda Park-Flyer modellerdi. Bu konu ile ilgili 4 çeşit uçak ve 1 çeşit helikopter olmak üzere, toplam 230 adet model ve yedek parçalarının aksesuarlarını ithal ederek,satışa sunmak, 3. Statik Maketler: Her yaş gurubuna hitap edebilmemiz için statik maketlere de ihtiyacımızın olduğunu düşünerek, bir grup statik maket ithal ederek satışını yapmak. Tüm bu modeluçak ve aksesuarlarını internet üzerinden banka havalesi ile temin edebileceğiniz gibi, Türkkuşu Genel Müdürlüğü, THK Şube Başkanlıkları THK müzesinden de temin edebilirsiniz. Çok yakın bir sürede ise web sayfamızdan, kredi kartı ile satışlarımız da başlayacaktır. Kısacası şu sıralar hepimizin içinde tatlı bir heyecan var çünkü Genel Başkanımız ve Türkkuşu Genel Müdürümüzün destekleri ile girdiğimiz bu proje bir deneme sürecine sahip ve sonucunu hep birlikte zaman içerisinde göreceğiz. Tüm Modelci Arkadaşlara Kazasız Kırımsız Uçuşlar... Modelciliğe yeni başlamayı düşünen arkadaşlara en kısa sürede bizlere ulaşmaları dileğiyle. Modeluçak Okul Müdürlüğü Not : Fiyatları fena değil.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
İtalyan Ateşi
|
alıcann benım nıyetım var kurslarına katılakmı varmısın.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
İtalyan Ateşi
|
cok zevklı bısey ve bence yaptıgın seyın ucmasını gormek cok farklı bı duygu.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|